Legyen szó akár az első saját autóról, akár a sokadik járműről, az autóvásárlás olyan dolog, amely mindnyájunk életében fontos döntést jelent. Szeretjük körbejárni a szalonokat, a legtöbb számba vehető lehetőséget megtekinteni és kipróbálni, mielőtt végleg kiválasztanánk a győztes modellt.

Megeshet azonban, hogy idő hiányában, vagy épp rajtunk kívül eső tényezőkből adódóan nem tudunk személyesen ellátogatni egy autószalonba. Ilyenkor egy virtuális autószalon biztosítja annak lehetőségét, hogy közelebbről megtekintsük a kiszemelt modelleket és tudatosabban dönthessünk a végleges autóvásárlás során.

A válság rányomta a bélyegét az autók eladására

A koronavírus első hulláma Magyarországon is rámutatott arra, milyen hatással lehet az autópiacra, ha a vásárlók nem tudnak autószalonokba járni és nem tudnak körbe nézni a lehetséges alternatívák között. Az eladások drasztikusan visszaestek, és a szalonok, bemutatótermek hiányában az emberek szinte egyáltalán nem vásároltak autót.

Nem meglepő tehát, hogy világszerte egyre több nagy autógyártó (például a Volkswagen, mely tavaly Genfben virtuális standdal készült a szokásos autókiállításra) és értékesítő él a virtuális autószalon lehetőségével, melynek köszönhetően a vásárlók otthonuk kényelméből tekinthetik meg az eladó modelleket, kívülről és belülről egyaránt.

Sőt, nem csak megtekinthetik, de néhány kattintással a legfontosabb és leghasznosabb információkat is megtudhatják róluk. Ezáltal pedig a virtuális autószalon szinte majdnem olyan, mintha személyesen lennénk jelen egy bemutatóteremben.

virtuális autószalon belső

A 3D virtuális sétában valóban olyan érzésünk van, mintha beülnénk az autóba. 

Miért jó a virtuális autószalon?

Persze sokan gondolhatják elsőre úgy, hogy egy autót egészen más virtuális formában megtekinteni, mintha saját szemünkkel, fizikai valójában nézhetnénk meg. Mintha beülhetnénk a volán mögé, végigsimíthatnánk a műszerfalon vagy épp elvihetnénk az üzlet körül egy próbavezetésre.

Ez való igaz, a virtuális sétának azonban nem is az a fő célja, hogy ezeket az élményeket pótolja. Sokkal inkább egy látványos, interaktív katalógusként szolgál, melynek segítségével körbejárhatjuk és megszemlélhetjük az általunk szimpatikusnak tartott járműveket, és hatékonyan szerezhetünk róluk olyan, hasznos információkat, melyet a szalonban az ott dolgozó alkalmazottaktól hallhatnánk.

Ráadásul nem csak kívülről, de belülről is bepillantást nyerhetünk a modellekbe, ami már majdnem olyan élményt kínál, mintha személyesen jelen lennénk egy bemutatóteremben.

Segítségével nincs szükség arra, hogy órákat töltsünk egy bemutatóteremben, keringve az első ránézésre szimpatikus modellek között. Elég azokra koncentrálnunk, melyeket virtuálisan már megtekintettünk, körbejártunk, és elolvastuk a velük kapcsolatos, lényeges információkat, majd ezután is szimpatikusak maradtak.

virtuális autószalon motor

A virtuális autószalon lehetőséget ad arra is, hogy benézzünk a motortérbe.

Ez különösen hasznos lehet olyan időszakokban, mint a jelenlegi vírusválság, amikor az emberek, ha tehetik, minél kevesebb időt töltenek otthonukon kívül.

De gyakorlatilag bármikor máskor is, hiszen vásárlóként egyrészt időt spórolhatunk vele, másrészt látványosan, interaktív módon szerezhetünk információt az általunk választott modellekről. Mindezt úgy, hogy saját tempónkban, saját érdeklődésünknek megfelelően, otthonunk kényelméből tesszük.

Így néz ki egy 3D virtuális autószalon

Virtuális autószalon? Legyen neked is! Elérhetőbb, mint gondolnád!

Habár összességében elmondhatjuk, hogy az autók személyes megtekintése továbbra is más jellegű élményt kínál, a virtuális autószalon hangulata mégis képes hatékonyan reprodukálni egy bemutatóteremben tett, informatív séta élményét.

Ha pedig Te is szeretnéd, hogy autószalonod kínálata 3D virtuális séta segítségével is körbejárható legyen, nincs más dolgod, mint bizalommal hozzám fordulnod, és érdeklődnöd a személyre szabott lehetőségeket illetően.

100%

vásárlói megelégedettség

Kérdésed van? Szeretnél Te is 3D virtuális sétát?

Kérd INGYENES telefonos tanácsadásunkat!

Hamarosan visszahívunk!

Mi fog történni?

Lengyel Balázs (ügyvezetőnk) fog nálad jelentkezni, hogy időpontot egyeztessen egy online konzultációra, de akár telefonon keresztül is megtalálhatjátok a számotokra megfelelő megoldást.

Lengyel Balázs - 3dingatlan.com

Lengyel Balázs

ügyvezető