Szálloda, panzió 3D fotózása

Szálloda, panzió 3D fotózása

A turizmus növekedése világszerte tapasztalható folyamat. A vendégek számára a szállás, panzió “bejárása” akár országhatárokon átnyúlóan nem megoldható, ugyanakkor viszont sokan csalódtak már a túl szépet mutató prospektusokban.

A hotel, panzió bemutatásánál fontos, hogy ne egy torzított képet mutassunk, nem a feldicsérés a lényeg, hanem a reális és világos kép.

Miért olyan nagyon fontos ez?

Az internet világában már pillanatok alatt kiderül és híre megy annak, ha egy szálloda nem annyira exkluzív, ha a panzió vagy a vendégház nem azt és nem azon a színvonalon nyújtja, amit honlapján vagy pl. a szállás.hu oldalon ígér. Ráadásul a vendégek sem fognak visszatérni, nem fogják ajánlani a helyet barátaiknak, ismerőseiknek.

A 3D fotózás úgy mutatja be a szállodát, panziót, ahogy az a valóságban is a vendég szeme elé fog tárulni. A könnyű körbejárhatóság a térarányokat is sokkal pontosabban tudja érzékeltetni, és a potenciális vevőnek nem kell a berendezési tárgyak alapján nehézkesen azonosítgatni, hogy melyik szoba merre esik, az adott fürdőszobai fotó melyik szobához tartozik és vajon pingvinlépcső vezet-e a hálószobákhoz, vagy azok a földszinten vannak…

Milyen apróságokkal lehet feldobni egy-egy szállodai szoba, vendégház fotóit?

dekoráció

A dekorációs elemek alaphelyzetben is fontosak, de a 3D fotózás éppen jó apropót biztosít ahhoz, hogy frissítsen!

fények

Fontos, hogy a 3D fotózásnál minden lámpa világítson, hogy kellően ragyogó, tiszta benyomást tudjon kelteni a szoba. A lépcsőfordulókban se legyen sötétség, és persze jó, ha a természetes fények is a kezünk alá dolgoznak.:)

apró kiegészítők, pl. bekészítés, virág

Jól mutat a szépen megágyazott ágy, az ágyra készített törölköző, a virág az asztalon vagy az éjjeli szekrényen. Egy hotelszobában különösen vonzó és hívogató a bekészített reggeli. Érdemes előre felkészülni, hogy hogyan lehet a helyi adottságokhoz alkalmazkodva kiegészíteni a berendezést.

kilátás bemutatása

A 3D fotózás egyedülálló lehetőség a kilátás bemutatására, hiszen a virtuális látogató oda tud “lépni” az ablakhoz, és ki tud nézni rajta.

 

Kép forrása: Matterport