Alaprajz készítése – Válassz minket a kockás papír helyett

Alaprajz készítése – Válassz minket a kockás papír helyett

Ebből a cikkből kiderül, milyen egyszerű egy profi alaprajz készítése 3D virtuális sétából, és hogyan kerülhet fel a te lakásod is a térképre. Nagyon sok eladónak és vevőnek okoz fejtörést, hogy a vásárlás előtt, hogyan mutassa be, illetve hogyan és mikor nézze meg a vásárolni kívánt lakást. A hirdetési oldalak kézzel, kockás papírra rajzolt csálé alaprajzai és elszomorító képei helyett, melyeken csak a szoba egyik sarkát sikerül megmutatni az ingatlanból, szavazz inkább a 3d virtuális sétára.

A házvásárlás bizalom kérdése – egy jó alaprajz készítése kulcsfontosságú

Gondolj bele, mennyire kiugrik a tömegből eladni kívánt házad vagy lakásod, melyben lehetséges vevőid szabadon sétálhatnak már a vásárlás előtt, anélkül, hogy felállnának a számítógép mellől. A 3d virtuális séta segítségével rendkívül részletes képet mutathatsz leendő vevőidnek, és a megszokottnál sokkal részletesebb alaprajz készítése is csak egy kattintás, amelyet akár teljesen személyre is szabhatsz vevőkörödnek, vagy az ingatlan típusának és felépítésének figyelembe vételével.

Alaprajz és alaprajz  – mégis más és más

Attól függően, hogy ingatlanod milyen szerkezeti megoldásokkal rendelkezik, és persze, hogy kinek szeretnéd azt eladni, az alaprajz készítés szempontjából számos opció áll rendelkezésedre:

  • Virtuális séta 

Magával a virtuális 3D sétával is sokkal könnyebben elképzelhető az épület alaprajza, mint a hagyományos fényképes bemutatás alapján, hiszen ebben az esetben vevőid végig sétálnak a lakáson, ahogyan azt akár a nagyon hasonló technológiával működő Google Street view kapcsán már ismerhetik. Így könnyen felfedezhető a lakás minden szobája, és esély sincs rá, hogy a rossz jelölés miatt ne legyen egyértelmű egy boltív vagy egy beépített bútor elhelyezkedése.

  • Babaház nézet 

Az úgynevezett babaház nézetben a kíváncsi tekintetek az alaprajz forgatásával minden irányból megnézhetik a felépítést. Ez igazán jó választás lehet több emelet esetén, melyeket külön-külön is megnézhetünk.

  • Floor plan

Ha sima floor plant készítünk az ingatlanról, akkor megszokott nézetben kap mégis pluszt a nézelődő. Hiszen ebben a felületi nézetben pontosan jelölhetjük a beépített bútorok helyét és elrendezésüket, és az előzőekhez hasonlóan a terveket forgathatjuk is. Ez lényegében a virtuális séta felülnézetből.

  • VR séta

Ha igazán le szeretnénk nyűgözni vevőinket, akkor akár VR sétát is készíttethetünk lakásunkról, amitől garantáltan leesik majd az álluk. Ingatlanértékesítők számára pedig az egyik legkényelmesebb megoldást jelentheti ez a virtuális nézelődés a kiszemelt lakásban, az iroda melegéből.   

Habcsókon a cseresznye  – alaprajz készítése extrákkal

A felújítandó, vagy szerkezetükből adódóan könnyen átalakítható lakások legjobb barátja a ponthálós 3D adathalmaz segítségével kialakított kép, hiszen ennek nagy előnye, hogy az így kapott képet 3D tervező programban nyithatjuk meg. Továbbá izzadás és kemény munka nélkül próbálhatjuk ki legvadabb házfelújító elképzeléseinket.

Szemet gyönyörködtető 3d virtuális túrádat kiegészítheted továbbá egy plusz sematikus alaprajzzal, amely lényegében egy mérnöki tervrajznak felel meg, és ahogy a hagyományos alaprajzoknál, úgy itt is látszanak a kádak, mosdókagylók, a nyílászárók és a falak, professzionális tolmácsolásban. Ez a hagyományos nézet azért is lehet jó kiegészítője hirdetésednek, hiszen az emberek többsége ezt a fajta alaprajzot ismeri leginkább, így a sok interaktív újdonság között is biztos lehetsz benne, hogy ingatlanod felépítése mindenki számára egyértelmű és könnyen értelmezhető lesz.

Csomagod kiegészítéseként tudod megrendelni a fent említett két opciót, mellyel rengeteg időt és pénzt spórolhatsz magadnak. Ugyanis, míg a hagyományos alaprajz készítése legtöbbször egy szakember feladata, aki mindent gondosan lemérve készíti el a profi alaprajzot számodra, úgy a 3D virtuális sétához rendelt ponthálós vagy sematikus alaprajzot igény esetén 48 órán belül kézhez kaphatod.

Nézzük meg mindezt a gyakorlatban

Az alábbi linken egy több szintes, bonyolult elrendezésű ház 3D virtuális túráját nézheted meg:

Egy hasonlóan összetett ingatlannál az alaprajz készítése sok felmérést és időt vesz igénybe. Nálunk azonban csak igényelni kell a már meglévő 3D virtuális túrádhoz, és mi 48 óra alatt küldjük neked.

A fent említett ház alaprajza pedig így néz ki:

Amennyiben szeretnéd te is megkímélni magad az alaprajz készítés fáradalmaitól, nézd meg árainkat és kérj ajánlatot itt!