3D virtuális séta a könyvtárban. Kinek és miért éri meg igazán?

3D virtuális séta a könyvtárban. Kinek és miért éri meg igazán?

A 3D virtuális sétára sokan úgy gondolnak, mint az ingatlaneladás és vásárlás egyik új eszközére. A virtuális túrákban azonban az ingatlanpiac kiszolgálása mellett sok más lehetőség is rejlik.

A 3D virtuális séta segítségével például azokban az időken is elmerülhetünk a könyvtárak semmihez sem fogható hangulatában, amikor nincs lehetőségünk arra, hogy kimozduljunk otthonról.

Miért jó egy könyvtárnak a 3D virtuális séta?

A könyvtárak az esetek többségében patinás, építészeti szempontból kiemelkedő jelentőségű épületekben kapnak helyet. Nem csoda tehát, hogy ezeket az intézményeket rengetegen szeretnék látni és körbejárni, még akár abban az esetben is, ha konkrét olvasási és kölcsönzési szándékkal nem is rendelkeznek.

A virtuális séta lehetővé teszi, hogy ezek a helyek testközelbe kerüljenek számunkra. Hogy úgy járjuk körbe ezeket az építészeti és kulturális szempontból egyaránt lenyűgözőnek mondható épülteket, hogy közben lakásunk ajtaján se kelljen kitenni a lábunkat.

Segítségével már a legelső belépés és a beiratkozás előtt is láthatjuk, hogyan is néz ki egy könyvtár, milyen a berendezettsége, a felszereltsége.

Ilyen módon az olvasók és a leendő olvasók már azelőtt közelebb kerülhetnek az intézményhez, hogy személyesen átlépték volna a küszöbét és akár már az első látogatás során otthonosan érezhetik magukat a falai közt.

Megismerkedhetnek annak épületével, belső tereivel és nem utolsó sorban szolgáltatásaival is. Mindezt olyan látványos és kreatív módon, mely egyszerű panorámakének és videók segítségével gyakorlatilag elérhetetlen lenne.

Látogassunk egyetlen kattintással a világ legszebb könyvtáraiba

A külföldi könyvtárak körében a 3D virtuális túrák már bevett szokásnak számítanak. Rengeteg olyan könyvtárat járhatunk be az otthoni, kényelmes karosszékben ülve, melyek igazán lenyűgöző belső terekkel rendelkeznek.

Ezek közé tartozik többek közt az Osztrák Nemzeti Könyvtár, a Cseh Köztársaság Klementinum épületegyüttesben található Nemzeti Könyvtára, vagy épp a New York-ban található Morgan könyvtár és Múzeum, ha épp a tengerentúlra szeretnénk ellátogatni. De ez a három példa csak néhány azok közül a gyönyörű könyvtárépületek közül, melyeket 3D virtuális túra segítségével ma már lehetőségünk nyílik körbejárni.

Itthon azonban még igen kevés intézmény él a virtuális séta lehetőségével. Pedig tény, hogy építészeti és könyvgyűjtemény szempontjából is rengetegre büszkék lehetnénk.

Járd körbe Te is az Országos Idegennyelvű Könyvtár épületét!

3d virtuális séta a könyvtárban

3d virtuális séta a könyvtárban

Országos Idegennyelvű Könyvtár 3 emeleten, több mint 3000 négyzetméteres területen várja látogatóit. Ebbe a kölcsönzői rész mellett egy hatalmas, kétszintes olvasóterem, a nyelvstúdió, valamint a zeneműtár is beletartozik.

A nyelvstúdióban nem kevesebb, mint nyolcvan nyelv tanulásához találhatunk hasznos és érdekes anyagokat, míg a zeneműtárban rengeteg kotta, szakirodalom valamint zenei bakelit is megtalálható.

A különböző szolgáltatások mellett az Országos Idegennyelvű Könyvtár már virtuális séta formájában is körbejárható, legszebb részeit akár otthonunkban, a fotelban ülve is megtekinthetjük. Mindezt több, mint 8 óra szkennelés, 3000 bejárt négyzetméter, és több, mint 300 darab, 360 fokos gömbpanoráma eredményeként.

Az elkészült 3D virtuális séta itt tekinthető meg:

A készítésről készült egy videós blogbejegyzés is:

Ha szeretnétek ti is 3D virtuális túrát ezen a linken tudjátok az árakat megnézni, valamint megrendelni szolgáltatásunkat.