Virtuális portfólió Lakberendezőknek

Virtuális portfólió Lakberendezőknek

Legyen egy-egy mini élménytúra a referenciád!

Mi is a Virtuális portfólió?

Egy speciális technikával készített 3D ingatlan fotó, ami rugalmasan bejárhatóvá teszi az ingatlant, és ami mára külföldön a legnépszerűbb és leghatásosabb eszközzé vált az ingatlanértékesítésben, itthon viszont kuriózumnak számít. Ha kíváncsi vagy milyen, nézd meg hogyan működik!

Kinek lehet még jó?

Lakberendezőként, belsőépítészként biztosan te is tudod, mit néznek meg először a weboldaladon: a portfóliód és a referenciáid. Mi lenne, ha nem egy fotóalbumot, vagy egy montázst találna a látogatód az oldalon néhány tucat, vagy még kevesebb kiválasztott képpel, hanem a te Virtuális Portfóliódat, és bejárhatná az egész lakást úgy, mint egy Google térképen az utcákat?

Mire jó egy Virtuális Portfólió?

Egy lezárult lakberendezési projekt legalább annyira a lakberendező büszkesége, mint az elégedett ügyfél öröme. Rengeteg apró és nagyobb kreatív megoldás kerül minden helyiségbe, de vajon készült mindről fotó? És ezekből még jól kell kiválogatni, mit tegyünk ki a referenciákhoz, hisz a látogatót lehet pont az nem érdekli, ami nekünk nagyon kedves részlet, és valami olyan fogná meg, amit mi kiszelektáltunk.

Ha kevés fotót teszünk ki, nem találja meg, ami érdekli. Ha túl sokat, akkor elunja magát, mire megtalálja. A 3D ingatlanfotózással elkészített Virtuális Portfóliódban nem kell a fentiektől tartanod, hiszen minden ott van, és az érdeklődő pont azt nézheti meg a lakásban, amire kíváncsi, és rögtön „odasétálhat”, hiszen a felület interaktív és egyszerűen kezelhető.

Ezen felül a 3D ingatlan fotózás során a Virtuális Portfólióhoz elkészül a klasszikus floor plan nézet is a lakásról – vagyis a hagyományos 2D alaprajz – , valamint a szintén népszerű babaház nézet is, amellyel egyben, 3D-ben nézhető az elrendezés és az emeletek.

Miért jobb a Virtuális Portfólió, mint a sima fotók?

A statikus képekkel ugyan jól be lehet mutatni a lakberendező által kreált leginkább mutatós részleteket, de az összkép és hangulat nem biztos, hogy átszüremlik ezeken. Az igényes, HD fotókat pedig – hacsak nem ruháztunk be saját felszerelésbe – profi fotóssal érdemes készíttetni. Mindezek megléte esetén a jól elkészített fotókkal is sokszor csak töredékét tudjuk visszaadni a belső terek és a berendezés szépségeinek, pláne így van ez, ha az ingatlan fotózás során elkövetett gyakori hibákba is sikerül belecsúszni.

Ilyenkor jön jól egy Virtuális Portfólió, hiszen az ügyfelet megfoghatja a szép nappali, de ha őt az is érdekli a kanapé mellett mi van, vagy pont azt nem látja, hogyan néz majd a TV-re a fotelből, az eltántoríthatja. Sokszor dilemma az is, a statikus képeken látott ajtók közül melyik hová nyílik? A lakás elrendezését nagyon nehéz megmutatni egyszerű fotósorozaton, a bejárás élményét pedig halványan sem adja vissza. Mindez kiküszöbölhető a 3D ingatlan fotózással, hiszen a lakás minden egyes szeglete megtekinthető, több nézőpontból is.

Hogyan használható fel egy saját honlapon?

A 3D ingatlan fotózás ezen felül azért is lehet remek választás a webes megjelenés erősítésére, mert egyszerű embed kód segítségével beágyazható. Bármilyen eszközön megnézhetik extra plugin vagy lejátszó nélkül, és nem foglal további tárhelyet a weblapodon. A túra kiegészíthető beágyazott leírásokkal és linkekkel is!

Néhány hazai lakás már bekerült egy-egy Virtuális Portfólióba. Alább megnézheted, mi a véleménye Halász Gabriellának a HG Home tulajdonosának és lakberendezőjének a neki készített 3D ingatlan fotóról:

Ha megjött a kedved egy saját 3D Virtuális Portfólió összeállításához, mi szívesen segítünk! Az ingatlanról természetesen több hagyományos HD minőségű fotó is készül közben, amelyek közül csomagtól függően többet is ajándékba adunk!

Csomagjaink itt elérhetőek!