Gömbpanoráma helyett 3D virtuális séta

Gömbpanoráma helyett 3D virtuális séta

Az ingatlan piac dübörög, az ingatlan hirdetések túlnyomó többségénél azonban továbbra is az ingatlan szakszerű, minőségi fotózásának a hiánya jelenti a legnagyobb problémát. Bár az ingatlan fotózás előnyeit az ingatlan szakma javarészt már felismerte, és plusz szolgáltatásként számos ingatlan iroda felvette a repertoárba, a virtuális valóságot mégis mintha eleinte szkeptikusan fogadta volna a szakma. Nem is csoda, hisz ennek kapcsán sokak fejében még mindig a gömpanorámás felvételek élnek, ami több szempontból sem állja meg a helyét, ha valaki élethű képet szeretne kapni egy adott térről – legyen szó eladó ingatlanról, hotelről, étteremről vagy egy gyárépületről. Nem kellett azonban sok idő hozzá, hogy beigazolódjon: a gömbpanoráma ideje leáldozott, a virtuális technológia térhódítása pedig mérhetetlen előny azoknak, akik örömmel próbálnak ki izgalmas újításokat és a 3D virtuális séta elkészítésével ki szeretnének emelkedni a saját piacukon.

Az idő kincs: az ingatlankeresés időigényes és gyakran fárasztó, főleg, mert az apróhirdetésben szereplő ingatlanba lépve gyakran szembesülünk azzal, hogy az távolról sem úgy néz ki, mint a képeken.
A 3Dingatlan.com által használt Matterport 3D-s kamera és rendszer – többek között – ezekre a problémákra kínál tökéletes megoldást.
Mi lenne, ha azt mondanánk: sokkal több lakást tudunk megmutatni a vásárlóknak, sokkal rövidebb idő alatt?
Ez a mondat már önmagában növeli az ingatlan eladási rátát – és a potenciális vevők számát is!

A 3Dingatlan.com virtuális sétája nagyban különbözik egy gömbpanorámás felvételtől, amelyről ebben a bejegyzésünkben írtunk. Ez a fajta megjelenés lehetőséget ad arra, hogy a lakás vagy eladni kívánt ingatlan szinte bármely ajtaja mögé benézzünk, kilépjünk a teraszra, bemenjünk a kamrába, vagy felülről lássuk az egész ingatlant, mintha egy babaházba néznénk be. Továbbá a 360 fokos kamera segítségével körbejárhatunk vele komplett üzemeket, gyárakat is.

A Matterport rendszerének köszönhetően a felhasználó maga döntheti el, hogy merre barangol virtuálisan az ingatlanban. A 3Dingatlan.com által készített virtuális séták VR szemüveggel is elérhetőek, ami plusz térbeli élményt nyújt a felhasználóknak. Ezzel a technológiai fejlesztéssel tehát könnyedén elérjük azokat a vásárlókat/felhasználókat/érdeklődőket is, akik egy másik városban, vagy akár országban élnek, és nincs lehetőségük fizikailag is bejárni az adott teret.
Az ingatlan eladásban, szolgáltatói marketingben érdemes végre komolyan venni a virtuális valóságot, mint piaci elemet, mivel jóval többet nyújt a már ismert ingatlan fotózásnál vagy egy profi fotósorozatnál, mégis elérhető áron kínál csúcsminőségű szolgáltatást, amivel a potenciális vásárlók számát és ezáltal a bevételét is növelni tudja. Ne fordítsunk hátat az új technológiáknak, hanem tanuljunk, fejlődjünk és próbáljunk minél profibb és felhasználó barátabb megoldásokat biztosítani ügyfeleinknek.

Amennyiben Te is szívesen igénybe vennéd szolgáltatásunkat, vagy további kérdésed lenne, írj nekünk üzenetet!

Bemutatkozás

3D fotózással foglalkozom, több mint 10 év rendezvény- és esküvői fotózás után (és mellett). Szakmai gyakorlatom sokat segít abban, hogy a Matterport 3D technológiáját használva a lakást, házat, éttermet, cukrászdát, fitness termet a legjobb minőségben mutassam be.

Kérdéseivel, megrendelésével keressen bátran!

Lengyel Balázs, fotós