5+1 hiba, amit ne kövess el ingatlan fotózás során

5+1 hiba, amit ne kövess el ingatlan fotózás során

Ingatlan fotózás során különösen igaz a mondás, miszerint egy kép többet mond ezer szónál. Lényegében bármit írhatunk lakásunkról vagy házunkról, ha a képek, amelyekkel szeretnénk felkelteni jövőbeli vevőink figyelmét, sokkal inkább elijesztik az érdeklődőket.

De miért lesz az egyik ingatlan fotója jó, a másikat pedig még csak megnézni sem szeretné senki, rosszul sikerült képei miatt? Lássuk a leggyakoribb hibákat!

  • Rossz beállítások

Az összetettebb, vagy szokatlanabb szerkezetű lakásokról nehéz olyan képet készíteni, melyből az érdeklődő könnyen megértheti, és maga elé képzelheti az ingatlan alaprajzát és felépítését. A legrosszabb megoldás, amikor az adott helyiségnek csak egy sarka fér bele a képbe, hiszen az így készült fotón képtelenség reálisan megbecsülni a szoba valódi méretét és arányait.

Ha az ingatlan valódi arányait szeretnénk megmutatni, nem jó választás a panorámafotó készítése sem, hiszen torzítja a kép sarkait, így szintén megakadályozza, hogy a nézelődő reálisan felmérhesse az ingatlan kialakítását.

  • Merjük megmutatni lakásunk minden oldalát!

Az ingatlan fotózás alkalmával készített túl kevés fénykép is elriaszthatja az érdeklődőket, hiszen sajnos a legtöbbször jogosan merül fel bennük a gyanú, hogy ha nem merünk megmutatni minden sarkot ingatlanunkból, akkor rejtegetünk valamit. Ha azonban akár a hibákat is felvállalva teljes képet mutatunk lakásunkról, nézelődőink könnyen vásárlóvá válhatnak, hiszen azt érezhetik, hogy igazán fair üzletet köthetnek velünk. A 3D virtuális sétához sem kell ingatlanunknak makulátlannak lenni, és mégis bizalmat kelthetünk vevőinkben őszinteségünkkel.

  • A rossz minőség is távol tarthatja a vevőket

Ha manapság bármit el szeretnénk adni, elengedhetetlen a jó minőségű szemrevaló fotó termékünkről, fontos tehát, hogy ne rontsuk lakásunk eladási esélyeit azzal, hogy elmosódott és homályos képeken próbáljuk megmutatni. Amennyiben mi magunk nem értünk az ingatlan fotózás technikájához,  amellyel jó minőségű és éles képeket készíthetünk, úgy keressünk fel egy szakembert, aki az előbb említett másik két problémát is kiküszöbölheti professzionális fotóival.

  • Rendezett környezet

Gondoskodjunk róla, hogy szép rendezett otthont lássanak vevőink ingatlanunkban. Pakoljunk el az ingatlan fotózás előtt és világosítsuk ki a lakást amennyire csak lehet, így nagyobbnak és frissebbnek hat majd az összkép is.

  • Csak a lakást mutassuk a képeken

Bár használt ingatlan vásárlásakor természetesen tudja a vevő, hogy nem ő lesz a lakás első használója, azonban ennek az ingatlant bemutató képeken nem szükséges megjelenni. Tehát a képeken ne szerepeljenek emberek, a konyhában sürgő nagymama se legyen a háttérben, és annak sem biztos, hogy mindenki örülne, ha azt látná, hogy korábban kedvenc cicánk előszeretettel ült a konyhapulton. A jó ingatlan fotózás főszereplője maga a lakás legyen.

  • Egyenes és görbe

Nagyon zavaró és szintén nehezítheti az ingatlan jobb megértését, ha akár külső, akár belső képeink ferdére sikerülnek. Ha azt látjuk az ingatlan fotózás után, hogy az elkészült képeken nem egyenes a ház síkja, vagy kidől a képből a konyhaszekrény, akkor inkább készítsünk új képet és az kerüljön fel hirdetésünkbe.

3D Virtuális Túra ajándék fényképekkel?

Amennyiben 3D Virtuális Túrát rendelsz tőlünk, úgy az ingatlan fotózás terhét levesszük a válladról, hiszen csomagtól függően több HD minőségű fényképet is adunk ajándékba.

A csomagok árát itt tudod megtekinteni!