3D virtuális séta – így használd!

3D virtuális séta – így használd!

A 3D virtuális séta megtekinthető asztali számítógépen és mobileszközökön is (okos telefon, tablet), illetve virtuális szemüveggel is nézhető.

A séta

A megnyíló nagy képen a lejátszás gombra kattintva kezd el betöltődni a séta. Ha az általunk elkészített anyagot honlapon akarod használni, beállítható az automatikus indulás is.

Egérrel, a billentyűzet fel-le-jobbra-balra nyilaival és természetesen az érintőképernyőn kézzel tudunk navigálni.

Amint betöltődött a képanyag, az egér mozgatására egy halványkék kör jelenik meg a képernyőn. A kék kör mozgását követve mutathatjuk meg, hova is szeretnénk menni, milyen pontról akarunk körülnézni.

Ha a megfelelő ponton áll a kék kör, csak kattintanunk kell az egérrel.

A padlón vagy a földön halvány fehér körök is látszanak: ezek mutatják meg, hogy mely pontokból készült 3D felvétel.

Felnézhetünk a fejünk fölé vagy körbe is nézhetünk.

Helyenként kis, határozott kék kör is megjelenhet: ezekben a pontokban plusz információt találunk, pl. szöveges információt vagy a honlap valamely aloldalára mutató linket.

A babaház nézet (dollhouse)

A képernyő bal alsó sarkában egy kis makett épület látható. Ez szimbolizálja az úgynevezett babaház nézetet. Ha rákattintunk, térbeli 3D modell jelenik meg az összes helyiségről, amelyek 3D fotókkal be lettek fotózva.

A babaházra ráközelíthetünk, forgathatjuk, a kiemelt pontokra kattinthatunk. A sétához a bal sarokban látható sétáló emberkére kattintva tudunk visszatérni.

babaház nézet

babaház nézet

Az alaprajz nézet (floorplan)

A babaház nézet egyik “almenüje” az alaprajz nézet, amikor a lakást, épületet felülnézetből látjuk.

Zoom, teljes képernyős nézet

Hála a HD minőségű fotóknak, rengeteg apró részletre is rá tudunk közelíteni. A jobb alsó sarokban találjuk a zoom + jelét, és a teljes képernyős nézet “képsarkait”.

Szemfüles nézők a tükrökben időnként megpillanthatják Matterport 3D eszközünket! 🙂

Bemutatkozás

3D fotózással foglalkozom, több mint 10 év rendezvény- és esküvői fotózás után (és mellett). Szakmai gyakorlatom sokat segít abban, hogy a Matterport 3D technológiáját használva a lakást, házat, éttermet, cukrászdát, fitness termet a legjobb minőségben mutassam be.

Kérdéseivel, megrendelésével keressen bátran!

Lengyel Balázs, fotós